Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA NA PLANINI PRI JEZERU

STARA FUŽINA 228, 4265 BOHINJSKO JEZERO

Podrobnosti

Kratek opis

Opis postojanke Koča stoji tik nad jezerom na Planini pri Jezeru v osrčju Fužinskih planin. V koči je možno organizirati planinske šole, tečaje in planinska srečanja.

V dveh gostinskih prostorih je 80 sedežev, točilni pult; v 7 sobah je 79 postelj, v brunarici pa 7 ležišč, zimska soba z 9 ležišči; WC in umivalnice z mrzlo vodo so v pritličju in prvem nadstropju; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, fotovoltaični sistem in agregat za elektriko.

Razgled

Planino obdajajo smrekovi gozdovi, zato od koče ni razgleda, razen na jezero in proti severu, kjer se nad vrhovi dreves kaže Debeli vrh. Če pa se odločimo za vzpon na Pršivec, bomo imeli enega najlepših razgledov v Julijskih Alpah.

Dostop Avto:

gozdna cesta iz Stare Fužine na planino Blato (1088 m) 7km, od koder je do koče 1h zmerne hoje. AP Stara Fužina in Bohinjsko jezero (do Bohinjske Bistrice tudi z vlakom, naprej avtobus): od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru do Stare Fužine in mimo Kosijevega doma na Vogarju 3h30, iz Stare Fužine 30 minut manj.

Prehodi do drugih postojank

Kosijev dom na Vogarju (1054m)1h45; Vodnikov dom na Velem polju (1817m)čez planino v Lazu ter Lazovški in Jezerski preval 5h; Koča pri Triglavskih jezerih (1685 m) čez preval Štapce ali čez Prode 2h30; Zasavska koča na Prehodavcih (2071m)čez Dedno polje in za Zelnarico čez preval Vrata 4h.

Viri: www.slovenia.info