Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KRANJSKA KOČA NA LEDINAH

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na planoti Ledine tik ledenika pod Skuto. Na tem mestu je nekdaj stala ovčarska koliba, na Ledinah so namreč pasli ovce z Jezerskega.Koča je poleg planincev in alpinistov namenjena tudi smučarjem, saj je na ledeniku pod Skuto odlično visokogorsko smučišče, kjer je možno smučati vse poletje. Na smučišču, oddaljenem 5 minut od koče, je 500m dolga vlečnica, ki lahko prepelje 400 smučarjev na uro, imajo pa tudi teptalni stroj.V gostinskem prostoru je 80 sedežev in točilni pult; v 6 sobah je 60 postelj, skupnih ležišč ni; WC, dve umivalnici in prhi s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, radijska zveza; tovorna žičnica.

Razgled

Od koče je lep razgled na bližnja ostenja, širši razgled je le proti severu. Na vzhodu se nad zeleno planoto Ledin dvigajo ostenja Križa (Koroške Rinke); na južni strani oklepa planoto široka kulisa strmih severnih sten Skute in Dolgega hrbta; na zahodu vidimo razbrazdano severno stran Kočne, ki pada proti Makekovi Kočni; na severu je dolina Ravenske Kočne, nad katero se na zahodni strani vleče proti Jezerskemu nizek gozdnat hrbet, na vzhodni strani pa se nad dolino dviga prepadni in razdrapani skalni greben Koroških Bab.

Dostop Avto

Gozdna cesta z Zgornjega Jezerskega po dolini Ravenske Kočne do spodnje postaje tovorne žičnice 6km, od koder je do koče 1h30. AP Zgornje Jezersko: od postaje pri Planšarskem jezeru po dolini Ravenske Kočne do spodnje postaje tovorne žičnice in naprej po lovski poti 2h30; od postaje pri Planšarskem jezeru do kota v Ravenski Kočni in naprej po Slovenski poti 2h15; od postaje pri Kazini po SPP do Češke koče in naprej skozi Žrelo 3h.

Viri: www.slovenia.info