Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

POŠTARSKI DOM POD PLEŠIVCEM

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na sončni jasi ob robu gozda na vzhodnem pobočju Kozjega hrbta, vzhodne rame Uršlje gore ali Plešivca.V treh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 40 sedežev; v 10 sobah je 30 postelj, na skupnem ležišču pa 8 ležišč; WC in umivalnici s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Proti severu in vzhodu, proti jugu in zahodu ga zakriva gozd. Na severu vidimo v bližini hribovje Selovec med Mežo in Mislinjo, za njim pa nekaj višjo Črneško goro; na severovzhodu se dviga Košenjak; na vzhodu vidimo obsežni jugozahodni del Pohorja od Črnega vrha do zadnjih nižjih vrhov proti Dravogradu, pod njim pa del Mislinjske doline in tudi majhen del Slovenj Gradca.

Dostop

Z avtom do parkirnega prostora v bližini doma:po lokalni cesti iz Slovenj Gradca skozi Sele 11,5km (asfalt do kmetije Apačnik, 6k m), po lokalni cesti iz Bukovske vasi med Slovenj Gradcem in Dravogradom skozi Sele 10,5km (asfalt do kmetije Apačnik, 5k m) in z Raven na Koroškem skozi Kotlje in rekreacijski center Ivarčko jezero 11km (asfalt do Ivarčkega jezera, 6k m). AP Slovenj Gradec; ŽP, AP Ravne na Koroškem: iz Slovenj Gradca po SPP skozi Sele 2h; z Raven skozi Kotlje in mimo Rimskega vrelca 2h (do Rimskega vrelca se lahko prepeljemo z lokalnim avtobusom, od tod do doma je 45 minut).

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA, RAZEN OB TORKIH