Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOCBEKOV DOM NA KOROŠICI

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji ob južnem vznožju Ojstrice nad prostrano zeleno kotlino Korošice.V gostinskem prostoru je 80 sedežev in točilni pult; v 4 sobah je 17 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 40 ležišč; zimska soba z 10 ležišči; suho stranišče, umivalnica z mrzlo vodo; v gostinskem prostoru kmečka peč, tekoča voda. Za elektriko skrbi fotovoltaični sistem povečan leta 2001 s pomočjo sredstev programa Phare, pomožno se uporablja še agregat.

Razgled

Izpred doma je lep razgled na vrhove, planote in zeleno pokrajino Kamniških in Savinjskih Alp. Na vzhodu je obširna Dleskovška planota z najvišjimi vrhovi Veliki vrh, Tolsti vrh, Dleskovec in Črni vrh; na jugu sta v bližini Koroški vrh in Lučki Dedec, med njima je Prag (1910 m); na zahodu se nad Petkovimi njivami dviga skalni svet Lučke Babe (2244 m), za Petkovimi njivami pa vidimo greben Zeleniških špic in južna pobočja Planjave; na severni strani doma so južna pobočja Ojstrice.

Dostop Avto

Iz Luč po gozdni cesti na planino Ravne (1500 m) 16km, od koder je čez Korita, Zelene trate in Moličko planino 2h30; iz Luč po gozdni cesti na planino Podvežak (1440 m) 14km, od koder je čez planoto Inkret 2h; po gozdni cesti, ki se malo nad izlivom Lučke Bele v Lučnico odcepi od ceste Luče-Podvolovljek in pelje do zatrepa doline Za Loncem (1050 m), iz Luč 12km, do doma 2h30. AP Kamniška Bistrica, Luče ob Savinji in Rogovilec: iz Kamniške Bistrice ob Kamniški Beli in čez Presedljaj 4h30; iz Luč skozi Podvežo, mimo Kladnika in Planinška, čez planino Vodole in planoto Inkret 5h; od Rogovilca po SPP skozi Robanov kot 4h.

Viri: www.slovenia.info