Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

HOTEL KENDOV DVOREC

NA GRIČU 2, 5281 SPODNJA IDRIJA

Podrobnosti

Kratek opis

V višini župnijske cerkve se z nasprotnega brega reke Idrijce razgleduje reprezentativni Kendov dvorec, naslednik nekdanje mogočne kmetije, ki je preurejen v sodoben in visoko kategoriziran namestitveno-gostinski objekt.

Dvorec slovi po odlični kuhinji in prijetnem ambientu, zato ga mnogi izberejo za poročni obred in slavje ali poslovno srečanje. V letu 2000 je bil Kendov dvorec sprejet v prestižno združenje gradov in dvorcev Relais & Chateaux . Preživite počitnice na Kendovem dvorcu in občutite Courtoisie (vljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) in Cuisine (vrhunska kuhinja). Korenine dvorca segajo v pozni srednji vek, ko so prvi posestniki že gospodarili na domačiji nad Idrijco, pozneje pa je trdna in ugledna Kendova rodbina spodbujala gospodarski in kulturni napredek kraja.

Ob dvorcu je dobro ohranjena in obnovljena tudi stara kašča, ki je bila leta 1796 ambiciozno poslikana s figuralnimi in ornamentalnimi motivi. Med dekorativnimi fragmenti najdemo tudi »drevo življenja«.

Viri: TIC Idrija